Intrebare Răspuns

Cum pot plasa o comandă pe site-ul dvs?

- Pentru a plasa o comandă, selectați produsele de care aveți nevoie, adăugați-le în coșul dumneavoastră și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a efectua plata.

Ce metode de plată acceptați?

Acceptăm carduri bancare, portofele electronice și alte metode populare de plată online.

Cât timp durează livrarea?

- Timpul de livrare variază în funcție de locația dvs. De obicei, ne propunem să vă livrăm comanda în termen de 2-5 zile lucrătoare.

Pot anula o comandă odată ce a fost plasată?

- Da, puteți anula o comandă dacă aceasta nu a fost încă expediată. Contactați echipa noastră de asistență pentru mai multe informații.

Cum pot urmări starea comenzii mele?

- Odată ce comanda dvs. a fost expediată, veți primi o notificare cu un număr de urmărire. Folosiți-l pentru a urmări starea livrării pe site-ul nostru web sau pe site-ul serviciului de livrare.

Aveți vreun program de fidelizare sau reduceri?

- Da, avem un program de loialitate. Pentru fiecare achiziție primiți puncte bonus, care pot fi schimbate în reduceri la comenzi viitoare.

Cum pot returna un produs?

- Dacă aveți o problemă cu un produs, vă rugăm să contactati echipa noastră de asistență. Vă vom ajuta să returnați sau să schimbați articolul în conformitate cu politica noastră de returnare.

Pot adresa o întrebare farmacistului?

- Da, avem un chat online cu un farmacist. Pur și simplu puneți întrebarea dumneavoastră și ne vom strădui să vă oferim informațiile de care aveți nevoie.

Ce măsuri de securitate luați pentru a-mi proteja datele?

- Utilizăm o tehnologie avansată de criptare pentru a vă proteja datele. Datele dvs. personale sunt păstrate în mod confidențial și nu sunt partajate cu terțe părți.

Ce ar trebui să fac dacă întâmpin probleme cu site-ul?

- Dacă întâmpinați probleme tehnice, vă rugăm să contactati echipa noastră de asistență la contactele furnizate. Ne vom strădui să rezolvăm problema cât mai repede posibil.